Lækker grillet & grov salat
Jeg har altid troet, at sesamfrø fjernede smagen fra burgerbollen, og derfor ventet tålmodigt på, at den sesamfrø-fri burger ville komme frem et sted, som følge af markedskræfternes intuitive forståelse af mine behov
Imidlertid har skæbnen kastet mig ind i en helt anden opskrift, hvor sesamfrøenes fantastiske smag får lov til at træde frem for mig:
Grillet Vintergrønt i Teriyaki med ristet sesam
Ingridienser:
5 skalotteløg eller 2 løg
Så mange blandede grøntsager du har lyst til, men om vinteren er især følgende gode:
Grønne bønner, Gulerod, Pastinak, Porrer, Rødbeder, Squash
2 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
1 dl teriyaki
Løg skrælles og skæres i både. Friske grønne bønner skylles og behøver kun nippes i hver ende, ellers husk at fjerne tråden ned langs bønnen.
De andre grøntsager skylles, skæres i stave og kan koges i forvejen, hvis de ikke skal være for grove.
Løg og grøntsager pensles med sesamolie og grilles på en grill/grillpande. Grill som du vil have det, jo friskere råvarer, jo mindre behøves. Du kan evt gå op i om der kommer et flot mønster fra grillen
Når en bunke grøntsager er sprød, put dem i en skål, og smid den næste bunke på grillen
I skålen vendes grøntsager i teriyaki-sauce
Bliv ved med at vende grøntsagerne så de marineres i teriyaki-saucen
Steg sesamfrø på en varm pande – uden olie – til de begynder at tage farve, det får smagen frem
Når du serverer salaten drys sesamfrø over og spis!
Det er utroligt så meget smag sesamfrøene bringer ind i retten
Teriyaki bruges oftest til marinering af kød og fisk, så derfor var det en overraskelse at smage den her kombinatíon.
Og det er der det bliver sjovt at lave mad