Gelato al Caffé

Denne her skal prøves igen! Lækker italiensk is med fantastisk kaffesmag. Jeg tænker at man måske kan lave verdens bedste irske kaffe, hvis man lige tilsætter lidt irsk whisky – det må prøves næste gang, selvom konen synes jeg bare skal lave denne her igen!

Gelato al Caffé

Lækker italiensk kaffe is
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: gelato, hjemmelavet, is, ismaskine, kaffe
Antal: 4 personer
Forfatter: Foodies.dk

Equipment

  • Ismaskine

Ingredienser

  • 7 dl Sødmælk Økologisk
  • 6 Kaffemål Kaffepulver Man kan med fordel bruge koffeinfri, hvis man har problemer med koffein om aftenen og søvn.
  • 6 stk Æggeblommer
  • 150 gr Rørsukker
  • 1 tsk Vanilje extract
  • 1/4 tsk Xantham gum Kan udelades, men giver en lækker konsistens efter frysning.

Sådan gør du

  • Kom mælk i en gryde sammen med kaffepulver. Varmes op til lige under kogepunktet.
  • Sluk for varmen og lad kaffen trække i mælken i 5-8 min.
  • Mens mælken varmes kommes mælk, sukker og vanilje i en skål. Pisk grundigt sammen indtil blandingen er luftig og sukkeret opløst.
  • Hæld mælken gennem en fin sigte og op i æggemassen og rør grundigt rundt. Tilsæt xantham gum mens der røres hvis det bruges.
  • Kom ismassen tilbage i gryden og varm op under konstant omrøring. Ismassen skal nu legeres ved at bringe temperaturen op til 82 grader – lige der hvor æg og mælk tykner uden at koge blommerne. Så brug et termometer for at være sikker. Har man ikke et termometer så skal der varmes op til der kan 'trækkes en streg' på bagsiden af en ske. Det vil sige ser hvor ismassen ikke længere løber, men kan side på skeen. Pas på den ikke får for meget varme!
  • Når ismassen er nået 82 gr og er legeret, så hældes den igen gennem en fin sig og over i en skål eller kande. Dæk med film og stil køleskabet indtil den skal i ismaskinen.
  • Isen køres på maskinen til en softice konsistens og kommes herefter i en fryseegnet beholder.
  • Frys isen i 3-4 timer inden den serveres.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.