Jordbærispinde

Ok, måske går der lidt rigeligt is i bloggen for tiden, men helt ærligt så har vi alle vented med længsel på sol og sommer, ikke? Så nu hvor den endeligt er kommet må vi jo så prøve alle de opskrifter, som er blevet samlet sammen gennem det kolde forår.

Spoiler alert: Der kommer flere is opskrifter 🙂

Men nu gælder jordbæris. Der er vel næppe noget mere dansk en en simpel jordbæris på pind? Helt simpelt lavet af Fløde, mælk, æg, sukker og jordbær.

Gå ud og få købt silikone isforme – det kan ‘varmt’ anbefales!

Jordbærspinde

Dejlige søde jordbær, blandet med fløde og sukker. Det er voksen ispinde af den bedste slags.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: hjemmelavet, is, ispinde, jordbær, jordbæris
Antal: 12 stk
Forfatter: Foodies.dk

Equipment

  • Ismaskine
  • Termometer
  • Silikone isform
  • Stavblender

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 gr rørsukker
  • 6 stk æggeblommer
  • 500 gr jordbær Friske eller frosne

Sådan gør du

  • Kom jordbær i en gryde med 50 gr sukker. Lad dem simre langsomt ind til der kun er omkring 4 dl.
  • Tag jordbær af varmen og blend hurtigt med en stavblender. Herefter kommes pureen på køl til isen skal fryses.
  • Samtidigt med at jordbærerne simrer forbereder vi ismassen. Varm mælk op sammen med vanilje i en gryde. Det må ikke komme over ca 80 grader.
  • Mens mælken varmer op piskes æggeblommer sammen med de resterende 100 gr sukker. Der skal piskes indtil det bliver en lys, næsten hvis, luftig blanding.
  • Hæld langsomt den varme mælk over æggemassen, mens der piskes. Sørg for at det hele blandes sammen.
  • Kom ismassen tilbage i gryden og varm op igen. HUSK at bruge termometer, da der skal varmes op til præcist 82 grader, for at sikre den bedste legering.
  • Når ismassen rammer 82 grader tages den af varmen med det samme og hældes gennem en si i en skål eller kande. Herefter skal den køles ned inden frysning.
  • Lige inden ismassen skal fryses, blandes den nedkølede jordbær puree i.
  • Frys isen indtil den har en hård softice konsistens og kom herefter i isforme, sammen med ispinde.
  • Fryses i mindst 5-6 timer, gerne længere. Herefter kan de tages ud af formene og pakkes enkeltvis ind i plastfolio, vita wrap, cellofan…Eller hvordan man nu vil opbevare dem.
  • Nydes herefter på en varm sommerdag 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.