Tzatziki

Tzatziki er græsk yoghurt blandet med agurk og krydret efter behag. Den kan bruges som tilbehør til stegt kød eller dressing i pitabrød og lignende.

1 agurk
2½ dl græsk yoghurt
2 Fed hvidløg knuste
Lidt god olivenolie
Lidt eddike
Salt peber
evt. frisk mynte

Agurken rives groft og afdryppes i mindst en ½ time i en si eller et dørslag – ønskes en meget tør tzatziki eller har du travlt kan det istedet kommes i et rent viskestykke, hvorefter saften krammes grundigt ud.

Mens agurken drypper af blandes hvidløg, en smule olie (1 spsk) og lidt eddike (kan udelades) i yoghurten. Smag til med salt og peber.

Når agurken er dryppet af smages der på Yoghurten så mængden af hvidløg evt. kan justeres (vi er nogle der kan li’ meget hvidløg).

Her efter gælder det bare om at blande agurken i yoghurten og smage endeligt til med salt og peber.

Ønskes en endnu friskere tzatziki som tilbehør til for eksempel grillet lam kan der kommes en smule frisk mynte i, men pas på det ikke tager overhånd.

Tip: Kan man ikke finde græsk yoghurt gøres følgende: Hæld en ½ liter ymer op i et kaffefilter og lad det dryppe af i køleskabet et par timer til mængden er halveret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.