Murg Makhani (Butter chicken)

I Indian hedder denne ret Murg Makhani og er en klassisk Punjabi ret. I England hedder den Butter Chicken og er måske den mest populære ret når man går på en af det utallige Indiske restauranter. En ting er sikkert: Den smager fantastisk og har en næsten autentisk Indisk smag selvom man laver den hjemme i sit køkken.

Opskrift til 4-6 personer
1 kg kylling, uden ben og skin
Saften fra en lime
1/2 tsk Salt
1 tsk rød chili pulver
2½ dl yoghurt (må ikke være sur, brug Græsk eller Ymer)
2 spsk garam masala
2 spsk stødt Koriander
1 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk gurkemeje
8-10 peberkorn
6 hele Nelliker
2½ cm kanelstang
Frøene fra 4 kardemomme kapsler
2 laurbærblade
10 mandler
2 løg, hakkede
4 fed hvidløg, pressede
2 cm ingefær, rives fint
½ l kyllinge bouillon
1 stor dåse tomatpasta (koncentreret puré)
3 spsk vegatabilsk olie (majs/raps/solsikke)
3 spsk smør
Salt, smages til med
Frisk koriander, hakket til pynt

Skær kyllingen i mundrette stykker og kom det op i en skål. Kom limesaft, salt og chilipulver i og rør godt rundt (brug fingrene) til det hele er dækket. Stilles til side og marinerer i en times tid.

På en middelvarm pande ristes nelliker, peberkorn, kanel, kardemomme, laurbærblade og mandler til de får en smule farve. Kommes i en minihakker eller blender og hakkes til groft pulver.

Bland yoghurt, krydderipulveret og garam masala sammen i en skål og hæld det over kyllingen. Bland igen godt rundt (fingrene er bedst) og lad det marinere i en time mere.

Tag kyllingestykkerne ud af marinaden og gem resten af marinaden.

Varm olien op i en tung gryde eller wok. Steg løgene til de er gyldenbrune og tilsæt herefter hvidløg og ingefær. Steg i ca. 1 min (hvidløget må ikke brændes).

Kom kyllingestykkerne op i gryden og steg til stykkerne er forseglede (de bliver hvide). Kom herefter tomatpasta, bouillion og resten af marinaden i. Koges uden låg indtil kyllingen er gennemkogt og sovsen er reduceret til det halve.

Smelt smørret og hæld det over retten. Garneres med koriander og serveres straks.

Serveres traditionelt med enten Naan brød eller Daal (linser). Men da rigtige Naan er umulige at finde (det der findes i supermarkederne har intet med Naan at gøre) og Daal ikke falder i de flestes smag kan det serveres med Basmati ris.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.