Lam smager altid godt fra grillen og denne opskrift er ingen undtagelse.
1 lammekølle
1 bundt koriander (alternativt bredbladet persille)
4 fed hvidløg, pillede
2 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk chiliflager
3/4 dl extra jomfru olivenoile
3/4 dl citronsaft
Kom koriander, hvidløg, spidskommen og chili i en blender. Mens blenderen kører tilsættes olie og citronsaft lidt af gangen.
Massér lammekøllen med marinaden og sørg for at der kommer marinade ind i alle åbninger i kødet, skær evt. 3-4 dybe ridser for at få mere marinade ind i kødet. Kom køllen i en plastikpose eller i plastikfilm og lad den marinere i køleskabet mindst 8 timer – helst natten over.
Lammet grilles ved indirekte varme i en kuglegrill i 1-1½ time alt efter størrelsen på køllen. Bruges stegetermometer skal den vise 66o -70o for rosa eller 75o hvis du vil have det helt gennemstegt.
Hvad med i ovn?
I ovn vil jeg tro den skal have lidt mindre tid måske 45-60min, men vigtigst af alt er at bruge stegetermometer.