Nem Nakkekam

Et af de mest velsmagende stykker svinekød er efter min mening nakkekammen. De fleste spiser den som koteletter, men den er i virkeligheden et meget taknemmeligt og nemt stykke kød at stege helt i ovnen.

En god grundopskrift er

Ca 1½ kg Nakkekam
Salt&Peber

Kom salt og peber på kødet, stil det på en rist i en bradepande og kom bradepanden i nederste rille i en kold ovn.

Tænd ovnen på 180o og lad nakkekammen stege i ca. 2 timer. Bruges der stegetermometer skal temperaturen op på 80o

Tages ud, skæres i skiver og serveres – nemmere kan det ikke gøres.

Ønskes en lidt mere spændende steg, kan man for eksempel

– Skære 1-2 fed hvidløg i skiver, skære små snit i kødet og komme skiverne i.
– komme tynde skiver blåskimmelost (Saga er meget velegnet) oven på kødet inden det kommes i ovnen. Dette giver også et grundlag for en dejlig sovs hvis fedtet skilles fra.
– Hakke en masse friske krydderurter fint og rulle stegen i dem inden den stilles i ovnen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.