Svinekam m/fyld

Hvis du gerne vil undgå den fede ribbensteg, men stadigvæk gerne vil have en saftig flæskesteg med svær, så prøv denne italienske måde at tilberede en svinekam.

1½ kg svinekam med svær
200 gr flødeost
2 fed hvidløg, presset
½ dl friske krydderurter efter smag (fx. timian eller persille)
Salt
Kødsnor

Tænd ovnen på 200o.

Bland flødeost, hvidløg og krydderurter sammen.

Sørg for at sværen er ridset ordentlig. Ofte er alle ridserne ikke dybe nok, så tag en skarp kniv og rids efter – men sørg for at du ikke går igennem til kødet.

Skær sværen løst fra den ene langside af stegen mens du sikrer dig at den stadigvæk hænger fast i den anden side (efterlad ½ cm så den ikke falder af.

Fold forsigtigt sværen op så du kan komme til at skære en dyb lomme i kødet ned langs midten af stegen. Sørg for at der er ca. en ½ cm kød i enderne og bunden af stegen.

Kom fyldet i lommen og fold sværen tilbage igen. Snør stegen med kødsnoren.

Gnid salt i sværen – sørg for at der kommer lidt ned i hver ridse.

Kom stegen i midten af ovnen på en rist og lad den stege i ca. 1½ time. Bruges stegetermometer skal du sørge for at det sidder i midten af en af halvdelene og stege indtil en temperatur på 65o.

Hvis sværen ikke er helt sprød skrues der op til 250o indtil den er klar – hold godt øje med den så sværen ikke bliver for mørk.

Velbekomme!

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.