Roastbeef, intervalstegt

Roastbeef er en populær betegnelse for okseinderlår serveret stegt, men rødt. Køber man det til pålæg ses en ensartet rød farve hele vejen gennem kødet – dette kan man sagtens selv lave på følgende måde:

1 kg okseinderlår
Salt&Peber
25 gr smør

Tænd ovnen på 200o.

Kom salt og peber på kødet og brun stegen på en pande i smøret. Når alle flader af stegen er brunet kommes stegen på rist i en bradepande og stilles midt i ovnen.

Nu begynder interval stegningen.

Steg ovnen i 10min og tag den derefter ud. Lad den stå og hvile i 10 min, hvorefter den kommes tilbage i ovnen. Dette gentages så den er i ovnen 3 gange. Hvis du vil være helt sikker på den er færdig bruges stegetermometer. Temperaturen i midten skal være 58o. Har den ikke fået nok gives den en ekstra tur i ovnen.

Efter den sidste gang skal stegen hvile i 20 min inden den skæres ud og serveres. Lad vær med at dække den til mens den hviler, da den ellers vil stege videre.

Skal du lave en større steg kan du enten forlænge stegetiden for hvert interval til 15min eller give den flere ture i ovnen.

Samme stege metode kan også bruges til andre stykker kød. Vi har med stor success brugt den til blandt andet krondyr filet, som skulle have lidt længere tid, men blev fortrinligt.

Har du en kuglegrill er det også en god måde at undgå en steg hvor det yderste er tørt og det inderste rødt. Brun kødet hurtigt direkte over kullene og grill det herefter indirekte i intervaller.

Hvis du vil bruge kødet til pålæg er det vigtigt at du køler det hurtig af for at undgå bakterie udvikling. Kom derfor kødet direkte i køleskab når du tager det ud af ovnen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.