Apple crumble (Nem æblekage)

Efterår i Danmark har altid været æbletid og i år er ingen undtagelse. Efter et besøg hos Kildebrønde som resulterede i 7kg dejlige Elstar æbler måtte vi prøve min svigermors gode opskrift (amerikanske mål).

Fyld:
Ca. 1½ kg madæbler
Rosiner
2 Spsk citronsaft (kan udelades)
½ Cup brun farin
½ tsk stødt kanel
½ tsk revet muskat

Crumble:
1/3 Cup mel
1/3 Cup sukker  (evt. ½ alm & ½ brun farin)
1/3 Cup havregryn
2-4 Spsk koldt smør
1/3 Cup hakkede nødder (hasselnød, valnød eller mandler)

Tag kernehuset ud af æblerne og skær i både/tykke skiver. Vi bruger en æbledeler som er et skønt redskab der bare skal presses ned over æblet og så er det hele gjort i en arbejdsgang. Bland æblestykkerne med resten af ingredienserne til fyldet og fordel i et dybt fad eller tærteform.

Bland mel, sukker og havregryn i en skål. Skær smøret i til det er findelt (kan gøres i en foodprocceser) og bland til sidst nødderne i. Fordeles over fyldet og presses en lille smule fast.

Bages ved 180o i 30-35 min indtil æblerne er bløde (brug en kniv til at teste).

Serveres varm evt. med hjemmelavet vaniljeis eller en god cremefraice.

About

One thought on “Apple crumble (Nem æblekage)

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.