Ovnbagt græskar

Det er blevet efterår og snart er det også “Halloween” eller på dansk Allehelgensaften. Efterår er også tiden hvor græskar er modne og lige nu kan man få en bred vifte af gode spisegræskar. Her er en nem opskrift på, hvordan man kan lave denne grøntsag. Der er flere spiselige græskar sorter, og de kan alle bruges, men bagetiden kan variere – mærk efter med en gaffel, de skal være bløde, men lidt fastere end en bagt kartoffel.

1 spisegræskar, skrællet og skåret i tern
hvidløg
frisk ingefær
lidt olie
evt. lidt citronsaft
evt. lidt chilipulver
salt og peber

Smør bunden af et ovnfast fad eller bradepande med olie og riv ingefær ned i. Pres hvidløget ned i ingefæren og bland det, mens det fordeles. Hæld/pres evt. lidt citron og tilsæt en smule chilipulver som også blandes godt med resten. Læg græskartern ud over og bland nu det hele grundigt – brug hænderne.

Sættes i varm ovn på 180 grader i 30 – 60 minutter, alt efter størrelse på ternene og sorten. 

Godt som tilbehør til de fleste kødretter.

About

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.