Scones med chocolade
Min søn Thomas havde lovet at tage opskriften på scones fra Meyers Store køkkenbørn med i skolen i morgen, men dels har han ikke fået skrevet opskriften ned og dels er han desværre nok syg i morgen…
Nå, den første del kan vi gøre noget ved, så ved hjælp af hans hukommelse og lidt dobbelt check på nettet er vi kommet frem til denne opskrift, som han mener er korrekt, og efter en hurtig afprøvning her til aften er den sendt til hans lærer via forældreintra.
Til ca. 10 scones bruges
75 gr blødt smør
75 gr sukker
300 gr hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1,75 dl Kærnemælk
30 gr hakket chokolade
Alle ingredienser røres sammen i en skål (ok vi brugte røremaskine) til en fugtig dej. Dejen rulles ud til ca 1½ cm tykkelse (husk rigeligt mel på bord og kagerulle) hvorefter scones stikkes ud med en diameter på 4-5 cm.
Kom scones’ne på plade og bag dem ved 220o i ca. 15 min til de er lysebrune.