Apple Crumble m. blåbær

Her i huset elsker vi blåbær og blåbær og æbler går rigtig godt sammen, så efter at Kildebrønde Frugtplantage igen har haft et godt tilbud på æbler og Superbrugsen et godt tilbud på frosne blåblær måtte kombinationen prøves i en æblekage. Og hvilken bedre anledning end når sønnen kom hjem med alle lemmer i god behold efter en en-dages skitur til Isaberg med Ungdomsskolen, lige i tide til afslutningen af årets danske Melodi Grand Prix? Det gav et fantastisk resultat som vi helt klart vil lave igen en anden gang.

Fyld:
4 store æbler (Belle de Boskoop)
150 g. blåbær
½ Cup brun farin (hold lidt igen, presses absolut ikke da blåbærene også søder en del)
½ tsk stødt kanel
½ tsk revet muskat

Crumble:
1/3 Cup mel
1/3 Cup sukker  (gerne ½ alm & ½ brun farin)
1/3 Cup havregryn
50 g koldt smør
1/3 Cup hakkede nødder (hasselnød, valnød eller mandler)

Tag kernehuset ud af æblerne og skær i både/skiver. Vi bruger en æbledeler som er et skønt redskab der bare skal presses ned over æblet og så er det hele gjort næsten i en arbejdsgang. Del hver båd i to, så bager det mere jævnt. Bland æblestykkerne med resten af ingredienserne til fyldet og fordel i et dybt fad eller tærteform – pas på at alle blåbærene ikke lægger sig i bunden, prøv at få dem jævnt fordelt.

Bland mel, sukker og havregryn i en skål. Skær smøret i til det er findelt (kan gøres i en foodprocceser) og bland til sidst nødderne i. Fordeles over fyldet og presses en lille smule fast.

Bages ved 180o i 30-35 min indtil æblerne er bløde (brug en kniv til at teste).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.