Lam bagt med yoghurt og sort peber (Dum gosht)

Navnet Dum kommer fra en bestemt tilberedelses metode som Moghul’erne (Perserne) bragte med til Indien. Man tilbereder maden delvis i en tung gryde, hvorefter man kommer et fladt låg på og forsegler kanten med en dej. Herefter kommes den på et bed af trækul og der kommes trækul på låget. På denne måde kan kød stages meget langsomt med kun en smule væde.

En mere moderne måde, som er benyttet til denne opskrift, er at benytte en tung stegegryde der kan gå i ovnen og så forsegle med staniol inden låget kommes på. Herefter steges ved relativ lav temperatur i ovnen.

6 spsk olie
900 gr lammekød skåret i 4x4cm tern
225 gr løg, fint hakket
6 store fed hvidløg, fint hakket
½ tsk stødt ingefær
½ tsk Cayenne
1 spsk Paprika (brug en god stærk paprika)
2 tsk salt
½ tsk groft kværnet peber
275 ml Yoghurt (Græsk ell. naturel)

Tænd ovnen på 180o. Varm herefter olien i en gryde der kan tåle at gå i ovnen. Brun kødstykkerne i olien, mens du sørger for at alle sider bliver brunet. Brun ikke mere på en gang end at varmen ikke går af olien. Kom det brunede kød til side i en skål.

Dæmp varmen til middel og kom løg og hvidløg i gryden. Løgene stegs til de begynder at brune. Herefter kommes kødet tilbage i gryden.

Tilsæt alle krydderierne og steg i et minuts tid under omrøring. Tilsæt Yoghurt og rør rundt til det små bobler.

Forsegl gryden med staniol (pak hele gryden ind i flere lag) og kom låget på. Gryden sættes i ovnen og retten simrer sagte i 1½ times tid. Hvis ikke kødet er helt mørt kommes 1dl vand ved, staniol og låg på igen, og kom det i ovnen i 20-30min igen.

Rør forsigtigt rundt i gryden inden servering.

Serveres med Basmati ris eller Naan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.