Rødbeder med løg (Shorvedar chukander)

Rødbeder er en yndet spise i Danmark, men også i Indien kan den bruges i madlavningen.

IMG_0204

350 gr rå rødbeder
3 spsk olie
1 tsk hel spidskommen
1 stort fed hvidløg, fint hakket
1 stort løg (ca. 110gr), hakket groft
1 tsk mel
½ tsk stødt cayenne
225 gr tomat, skrællet og hakket fint (eller 1 dåse godt afdryppet)
1 tsk salt
275 ml vand

Skræl rødbederne og skær dem i aflange stykker – en 5 cm lang rødbede skal skæres i 6 “både”.

Varm olien på middelvarme i en gryde. Når den er varm kommes spidskommen i og får lov til at syde i 5 sekunder. Herefter kommes hvidløg i og steges til gyldent. Kom løg i og steg under omrøring i et par minutter. Mel og cayenne kommes i og der steges under omrøring i et minut mere.

Kom rødbeder, tomat, salt og 275 ml vand i gryden. Rør rundt og bring i kog. Retten simres under låg ved svag varme i ca. 30 minutter indtil rødbederne er møre.

Fjern låget og skru varmen op til middel igen og lad det koge uden låg i ca. 7 minutter til sovsen bliver en smule tykkere.

Serveres til Chapatis eller ris.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.