Lasagne Bolognese m/rødbede

Lasagne Bolognese… Ikke kun Garfields livret, men også en af mine favoritter. Denne gang i en lidt anderledes version for at få brugt et par rødbeder tilovers fra i går. En nem ret at tilberede, men en god lasagne tager tid at lave!

Lasange

Sugo Bolognese med rødbeder
en smule olie
700gr hakket oksekød
2 løg, hakket
4 fed hvidløg, fint hakket
2 mellemstore rødbeder, groft revet
2½ dl rødvin
1 ds hakket tomat
2½ dl okse bouillon
2 laurbærblade
salt

Kødet brunes i en varm gryde indtil ca. halvdelen har skiftet farve. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitze med under omrøring til alt kødet er brunet.

Tilsæt de revne rødbeder og rør godt rundt. Hæld rødvin i og lad det boble et par minutter under omrøring så alt alkoholen er fordampet. Kom de hakkede tomater i og rør godt rundt inden bouillonen tilsættes. Rør godt rundt og kom låg på. Nu skal Sugo’en, som italienerne ville kalde sovsen, stå og simre ved lav varme i lang tid. 4-6 timer så er den rigtig god!

Smages til med salt inden lasagnen skal samles.

Bechamel sauce
40 g. smør
7½ dl mælk
2½ spsk hvedemel
Salt
Hvid peber
ca. 1 tsk frisk revet muskatnød

Bechamel sauce er bare den fine franske måde at sige opbagt sovs med muskatnød og er super nem at lave.

Find 2 små gryder frem. Den ene hælder du mælken op i og stiller på et blus hvor det ved middelvarme kan stå og varme op – må ikke koge.

I den anden gryde smelter man smørret ved lav varme. Når smørret er smeltet tilsættes melet, og der blandes godt. Lad det stå ved lav varme i ca. 3min under konstant omrøring. Det må ikke tage farve.

Hæld nu den varme mælk fra den første gryde over i gryden med smør og mel. Rør i saucen indtil det simrer, mens du sørger for at evt. klumper bliver rørt ud.

Tilsæt muskatnød og lad saucen koge godt igennem et par minutter. Smag til med salt og peber.

Friske pasta plader
200gr fin durum hvedemel
2æg

Mel og æg kommes i røremaskinen og røres sammen på halv kraft indtil det har samlet sig til én elastisk klump. Dejen hældes ud på bordet og æltes til den er smidig (tog kun ca. 30 sek.). Dejen pakkes ind i køkkenfilm og hviler i køleskabet i ca. 30min.

Når Pastaen har hvilet i 30 min tages den ud og rulles på pasta maskinen i passende portioner. Jeg delte min i 2 og det virkede meget godt.

Når man er nået ned på den ønskede tykkelse for lasagne, som ikke skal være for tynd så det blev til ‘trin 7’ på min maskine, har man én lang pasta plade som skæres til i passende længder, i forhold til det fad man vil lave sin lasagne i.

Lasagne Bolognese
ca. 200gr frisk lavede pasta plader (tørre kan naturligvis bruges)
Sugo bolognese
Bechamel sauce
Smør
Frisk revet Parmesan

Find et kvadratisk fad frem af en passende størrelse (ca. 20x30cm) og smør det grundigt med smør. Hvis du bruger tørre lasagne plader begynder man med et tyndt lav Sugo i bunden af fadet inden der lægges et lag plader. Hvis der bruges frisk lasagne kan man lægge et lag plader fra starten af. Herefter fylder man fadet op lagvist med kødsovs, bechamel sauce og nyt lag plader, indtil man har brugt alt sugo’en. Der afsluttes med et lag plader med den sidste rest bechamel sauce på toppen.

Fordel en passende mængde frisk revet parmesan ost hen over toppen og kom en 5-6 små klumper smør på.

Lasagnen stilles i ovnen ved 200o i ca. 30min. Hold øje med osten og hvis den bliver for mørk kommes staniol henover.

Serveres med en god salat og et glas god Chianti.

One thought on “Lasagne Bolognese m/rødbede

  1. Hvor køber man et kvadratisk fad på 20×30 cm? Jeg har aldrig set noget kvadratisk der ikke var lige langt på alle sider…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.