Lam i cremet mandelsovs (Shahi korma)

Den persiske indflydelse går igen i mange indiske retter, hvor ingredienser som mandler blandes med de typiske indiske krydderier, hvilket denne meget milde cremede ret er et eksempel på.

1 kg lammekød (bov), skåret i tern
8 fed hvidløg
2,5 cm frisk ingefær skrællet og skåret i tern
50gr smuttede mandler
2 dl vand
7 spsk olie
10 hele kardemomme
6 hele nelliker
1 kanelstang (2½-3cm)
200gr løg, fint hakket
1 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ tsk cayenne
1 tsk salt
2,75 dl fløde

Kom hvidløg, ingefær, mandler og 1dl vand i blenderen og blend til det er en fin pasta.

Warm olien i en stor gryde og brun kødet af flere omgange. Kødet tages op med en hulske og stilles til side.

Når alt kødet er brunet kommes kardemomme, nelliker og kanelstangen i. Efter få sekunder svulmer nellikerne op og nu kommes de hakkede løg i. Steg løgene under omrøring til de begynder at blive brune.

Skru varmen ned til middel og kom nu den blendede pasta, koriander, spidskommen og cayenne i. Steg under omrøring til det hele får lidt farve.

Kom kødet og evt. safter tilbage i gryden og hæld 1 dl vand, fløden og salt i.

Retten bringes i kog og simrer i 1 time til kødet er mørt. Husk at røre en gang i mellem.

Serveres med ris som tilbehør.

One thought on “Lam i cremet mandelsovs (Shahi korma)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.