”Jeg har taget en svinemørbrad ud af fryseren” var det eneste vi egentligt havde planlagt omkring aftenens middag. Nå, men så måtte jeg jo finde på noget…
1 svinemørbrad
Ca. 2 spsk Dijon sennep
Sauce:
1 lille løg, fint hakket
Ca. 3 spsk grovkornet sennep
2½ dl Marsala vin
2½ dl piskefløde
Salt & Peber
Hvis ikke mørbraden er afpudset fjernes fedt og sener fra den. Smør mørbraden ind i Dijon sennep og sørg for at den er helt dækket.
Brun mørbraden på en pande og kom den på et forvarmet fad og ind i ovnen ved 175o i 20min.
Mens mørbraden hygger sig i ovnen laves saucen. Svits løg på panden hvor, mørbraden blev brunet, indtil de er bløde. Kom sennep i og rør rundt. Tilsæt Marsala og lad den koge af et par minutter. Kom fløden i og lad saucen koge ved middelvarme til den er blevet lidt tykkere (kogt 1/3 ind). Smages til med salt & peber.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 5 min. Skæres i 1-1½cm skiver og serveres med saucen over. Som tilbehør kan anbefales en kartoffelmos med cheddarost og hvidløg.