Frisk kartoffelsalat

Jeg elsker kartoffelsalat om sommeren. Gode nye kartofler i en let dresseing – bliver det meget bedre? Desværre er mange kartoffelsalater alt andet end lette – de laves med majonaise…

Denne opskrift blev født ved en tilfældighed ‘dagen der på’… Efter en god middag med gode venner havde jeg en større mængde tzatziki til overs, en del kogte kartofler og ikke den store lyst til at skulle lave mad… Så op i skålen med kartoflerne og tzatzikien over… MUMS!

Med en smule tilretning er det blevet til utrolig frisk lækker sommer ret som altid spises op 🙂

1 kg små danske kartofler
½l græsk yoghurt (10% fedt er bedst men mindre kan bruges)
1 agurk
2-3 fed hvidløg
1 lille løg
salt
peber
lidt olivenolie (kan udelades)

Agurken rives groft på råkostjern og stilles til afdrypning i en sigte. Kartoflerne koges ca 14min hvis de er nye – pas på de ikke for for meget – og stilles til afkøling.

 I en skål blandes yoghurt, presset hvidløg, fint hakket løg sammen. Smages til med salt og peber. Kom en lille smule oliven olie i hvis dressingen skal se blank ud.

Når kartoflerne er kolde blandes agurken i dressingen og kartoflerne blandes i. Salaten kan spises med det samme men vinder i smag hvis den for lov at stå et par timer inden servering.

Denne kartoffelsalat behøver ikke flere grøntsager, men ønskes det kan man sagtens komme flere i. Jeg kommer som regel tomater, hvor kernerne er skrabet ud, i den.

Velbekomme!

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.