Grydestegte duer i Chianti

Denne ret lavede jeg første gang sammen med en god ven i Vamdrup, der som jeg, elsker god mad og vin, og det var en kæmpe success!!!

Det er en Italiensk opskrift – Piccioni al Chianti – denne vist nok oprindeligt taget fra Floyd’s kogebog.

Ingredienser

4 duer
En håndfuld frisk salvie
Salt og friskkværnet sort peber
4 spsk oliven olie
1 finthakket løg
1 finthakket stængel bladselleri
2 finthakkede fed hvidløg
6 dl boullion (due, hønse eller vildt som fx. fasan)
2 gl. Chianti Classico
2 spsk tomat pure
100 gr finthakket due- eller kyllingelever
225 gr Arborio ris
50 gr smør
50 gr revet fats fåreost, som fx. Pecorino eller Sardo
Lidt finthakket bredbladet persille

Tilberedning
Fyld duerne med salviebladene og krydr dem grundigt udenpå med salt og peber. Opvarm olien i en stor ovnfast gryde og brun duerne. Kom løgene ved, og lad det simre i nogle minuter, før bladsellerien og hvidløgene tilsættes. Hæld vinen, tomat pureen og det meste af boullionen ved, og tilsæt den hakkede due- eller kyllingelever. Lad vinen koge lidt ind, læg låg på og lad det småkoge i ca. 45 min., til duerne er møre.

Flyt duerne over i en anden gryde med et par skefulde af sovsen. Læg lågpå og lad gryden stå over meget lavt blus, så duerne holdes varme.

Kom risen ned i den første gryde med den resterende sovs og lad den koge under låg, til risen har absorberet væden; det tager 12-15 min. Hæld lidt mere boullion ved, om nødvendigt. Risen skal være fugtig og blød, men også føles en smule nødeagtig (al dente) imellem tænderne.

Rør smørret ud i risen og lad det simre, før den øses op på et forvarmet serveringsfad. Drys osten og persillen ovenpå og læg duerne dekorativt ved siden af. Hæld sovsen over.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.