Gambas con ajo (Rejer m/hvidløg)

En af de kendte tapas retter. Utrolig nem og hurtig at tilberede og meget velsmagende.

400 g store rå rejer, pillede
1 frisk rød chili
3 store fed hvidløg, fint hakket IKKE presset
Saft af ½ citron
4 spsk god olivenolie
50 gr Smør
En lille håndfuld bredbladet persille, hakket groft

Kom portionsskåle i en ovn så de er varme når retten er klar.

Chilien skæres igennem på langs, kernerne fjernes, hvorefter chilien hakkes fint.
Olie og smør varmes op hvorefter det hakkede hvidløg og chilien svitses kort på en pande – pas på hvidløget ikke brunes. Tilsæt citronsaft og lad det hele simre sammen et par minutter til det emste citronsaft er kogt af. Rejerne tilsættes og steges et par minutter til de skifter farve. Bland persillen i og fordel med det samme rejerne og koge saften/olien i portionsskålene. Serveres med det samme så det stadigvæk er rygende varmt.

Serveres sammen med godt rustikt brød til at suge safterne op med.

Velbekomme!

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.