Svinehjerter i flødesauce og kartoffelmos

Det er efterår, og efterår kræver lidt fyldigere mad end sommerens lette retter. En af mine årligt tilbagevendende tegn på efterårets komme, er en umådelig lyst til hjerter i flødesauce. Denne opskrift er vi her i familien ret glade for.

Til 4 personer:

Hjerter i flødesauce

3-4 svinehjerter renses og skæres i tern på ca. 2×2 cm
1 stort løg skæres i små tern
3 fed presset hvidløg
1 spsk rosenpaprika
1 svinebouillon terning
Vand
2,5 dl piskefløde eller madlavningsfløde (denne gang brugte jeg Milda, købt i SuperBrugesen og den var jeg godt tilfreds med)
Olie, og evt. lidt smør
Salt og Peber
Hakket frisk persille, omkring en håndfuld.

Brun løgene i en sautégryde med olie og evt smør. Tilsæt hvidløg og svits, brun så hjerterne godt. Drys paprikaen ud over og svits med. Så hældes vand over så det akurat dækker, og svinebouillon terningen tilsættes (jeg knuser/moser den lidt med fingrene). Simrer i 45 minutter under låg mens man begynder på kartoffelmosen.

Når hjerterne har simret i 45 minutter og er ved at være møre tilsættes piskefløden og retten bringes lidt mere i kog og koger videre uden låg i ca. 10 minutter (passer fint med at man laver kartoffelmosen færdigt hvis kogningen af kartoflerne er timet rigtigt). Smages så til med salt og peber, sovsen jævnes hvis man synes det er nødvendigt og til sidst kommes en håndfuld hakket persille i.

 

Kartoffelmos

2,5 kg. kartofler til mos
Vand
Mælk
Evt. smør
Muskatnød
Salt og peber

Kartoflerne skrælles, skæres i halve eller kvarte alt efter deres størrelse og koges i vand der dækker og UDEN salt. Koges i ca. 20 minutter til de er møre men ikke udkogte. Så hældes vandet fra og jeg plejer lige at gemme 2-3 dl.

Mos kartoflerne i gryden, tilsæt en passende mængde af vandet, og mælk, ca. ½-½ af hver. Man kan evt. komme smør i. Når konsistensen er som ønsket rives noget muskatnød i og der smages til med salt og lidt peber.

About

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.