American Waffles

Da jeg var barn havde vi en tradition, som udsprang af min mors amerikanske baggrund, med at spise vafler til morgenmad om søndagen. Dejlige varme sprøde vafler med alt muligt lækkert som tilbehør.

 

For at mætte 3-6 personner bruges følgende opskrift (Fra “Joy of cooking“, 1963 version):

1¾ cup hvedemel (3/4 cup kan med held udskiftes med majsmel)
2 tsk bagepulver
½ tsk salt (fint)
1 spsk sukker
3 store æg
5 spsk vegetabilsk olie (f.eks. solsikke) eller smeltet smør
1½ cup mælk (almindelig eller kærnemælk)

Melet sigtes ned i en skål. Bagepulver, salt og sukker kommes i og melet sigtes en gang til. Målet er af dejen bliver så luftig som muligt.

Find 2 nye skåle frem og del æggene heri. Sørg for at skålen til hviderne er helt ren og tør så de kan piskes stive.

Pisk æggehviderne til der dannes stive spidser der kan stå selv (og skålen kan vendes på hovedet uden de falder ud. Herefter piskes i den anden skål æggeblommerne til de bliver luftige.

Kom olie og mælk ned til blommerne og pisk igen.

Lav et hul i midten af melet og hæld de våde ingredienser heri. Rør herefter dejen et par gange med en ske. Den skal ikke røres grundigt da luften så slås ud af dejen.

Vend æggehviderne forsigtig i dejen lige inden vaflerne skal bages.

Bag vaflerne i vaffelhjernet og server dem med det samme de er færdige. Vafler skal spises varme!

I min famile var der en tradition for at de første vafler skulle være en lille smule sunde og derfor spiste vi dem med hytteost og stenbiderrogn.

Traditionelt serveres de med smør og ahornsirup, men de smager også godt med syltetøj.

God fornøjelse!

 

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.