Igen er årstiden til lækre danske græskar og rodfrugter, og jeg har eksperimenteret med forskellige varianter af sidste års hit, ovnbagt græskar.
Her er en af de bedre:
1 hokkaido
4 rødbeder
600 g. kartofler – små og fine
Friskrevet ingefær
2-3 fed hvidløg
Lidt olie, gerne oliven
Timian
Salt og Peber
Hæld olie i en bradepande af passende størrelse og pres hvidløget heri, Riv også ingefæren og drys timianen i.
Hokkaidoen skrælles og skæres i ca. 2×2 – 3×3 cm store tern. Rødbeden skrælles og skæres i lidt mindre tern end hokkaidoen. Kartoflerne vaskes og skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen.
Det hele blandes med olien og krydderierne i bradepanden, kværn salt og peber over og sæt i 180 grader varm ovn, mellem nederste og midterste rille. Bages i 45-60 minutter, indtil det hele er mørt.
Rødbederne er dem der skal have længst, derfor skal de være de mindste stykker og de vil være mere crunchy end resten.
Den ene gang jeg lavede dette, skar jeg også gulerødder i passende tern og bagte med.
Jeg har også lavet det med græskar med rødbede, fenikkel og løg efter ovenstående fremgangsmåde. Man kan sikkert bruge flere forskellige rodfrugter, men pas på ikke at overdøve den fine smag af græskaret.