Man skal huske at forkæle sig selv engang imellem og selvom vi ikke spiser sukker, så er kage alligevel en del af vores liv.
Men kage behøver ikke betyde store mængder sukker og denne kage med olivenolie er perfekt til en LCHF eller Keto livstil. Den får en lækker blød konsistens og smager fantastisk.
Chokoladekage med olivenolie
Selvom vi lever efter LCHF principperne, så skal der også være plads til lidt forkælelse. Denne kage er et godt bud på lidt lækkert, men uden at det betyder kulhydrater som vi gerne vil undgå.
Antal: 12 stykker
Ingredienser
- 5 dl mandelmel
- 2,5 dl olivenolie Vælg en mild
- 4 stk æg
- 1,75 dl kaffe (kold)
- 1,75 dl kakaopulver Brug en god
- 2tsk tsk vaniliepulver eller extrakt
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 4 spsk Sukrin Melis eller tilsvarende mængde sukker
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader (varmluft)
- Klargør en springform (20 cm). Kom bagepapir i bunden og smør siderne grundigt med smør eller olie.
- Kom mandelmel, kakao, vaniliepulver, bagepulver, natron og salt i en skål og bland det grundigt. Bruges der vanilieekstrakt, så kommes det i sammen med det øvrige våde ingredienser.
- Kom æg, sukrin og olivenolie op i en skål og pisk det grundigt i ca. 2 min.
- Kom kaffen i skålen med de øvrige våde ingredienser og bland/pisk det grundigt.
- Kom de tørre ingredienser op i skålen med de våde og bland det grundigt indtil det er en våd dej uden klumper.
- Dejen hældes i dne forberedte springform.
- Bag kagen i 40 min. Der må gerne sidde en smule dej på en tandstik stukket ned i midten. Pas på den ikke bliver tør.
- Lad kagen køle ned i springformen inden den serveres.
- Serveres enten som den er, evt med lidt flødeskum.
Noter
Kagen er lækker i sig selv, men næste gang der vil vi nok prøve at skære den over på midten og komme en mocha- eller lime-smørcreme i. Kan helt sikkert bruges som lagkage til en voksen fest.