Lammegryde

Lammegryde

Her i huset er efteråret, som folk der kender vores blog allerede ved, ensbetydende med simremad. Denne opskrift kommer oprindeligt fra kogebogen “Geniale Gryderetter og superbe supper”, men først har min svigermor ændret lidt på den og sidenhen har jeg sat mit præg på den også.

Lammegryde

Simremad, lammegryde med rødvin og tørrede frugter.
Forb. tid35 min
Tilb. tid1 t 40 min
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Nordafrikansk
Keyword: abrikos, bredbladet persille, cayennepeber, hvidløg, ingefær, lam, løg, olivenolie, pinjekerner, rødvin, safran, simremad, spidskommen, svesker
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

  • 800 g Lammebov (eller hals) Det meste fedt er fjernet og kødet skåret i tern, 2-3 cm kvadrater
  • 1 Løg mellem størrelse, skåret i tern
  • 3 fed Hvidløg presset
  • 1 spsk Olivenolie
  • ½ tsk Stødt cayennepeber (eller chilipulver)
  • 1 spsk Stødt spidskommen
  • 1 fl Rødvin (7 dl) gerne en kraftig vin
  • 1 stort nip Safran
  • 1 stang Kanel
  • 1-2 Stjerneanis
  • Revet ingefær Fylder mindst det dobbelte af hvidløget
  • 100 g Svesker uden sten Skæres i halve eller kvarte
  • 100 g Tørrede abrikos skæres i kvarte
  • 1 dl Mangojuice kan udelades eller erstattes med æblejuice
  • Bredbladet persille
  • 50 g Pinjekerner Ristes, kan erstattes med mandelsplitter

Sådan gør du

  • Løg og hvidløg svitses i olivenolien.
  • Tilsæt cayennepeber og spidskommen og bland grundigt.
  • Kødet tilsættes og brunes.
  • Ingefær og safran blandes i.
  • Vin og evt. juice hældes over.
  • Stjerneanis og kanel lægges i.
  • Kog let op og skru så ned så det står og simrer i 1 time under låg.
  • Tilsæt svesker og abrikoser og lad retten simre videre uden låg i mindst 30 minutter.
  • Smages til med salt.
  • Pinjekerner ristes, persillen hakkes groft og begge dele drysses over retten inden servering.
  • Serveres med bulgur, couscous eller ris.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.