Super nem kage som blot blandes sammen i foodprocessoren, hældes i en springform og bages i en times tid.
Toppingen røres hurtigt sammen og kommes på den afkølede kage inden den serveres.
Dejlig fugtig krydret kage til eftermiddagskaffen eller en nem dessert.
Velbekomme 🙂
Gulerodskage m/Cream cheese frosting
Skøn nem krydret gulerodskage med en lækker let cream cheese frosting.
Antal: 12 portioner
Equipment
- foodprocesser
- Springform 22.5 cm
- håndmixer
Ingredienser
Kagedej
- 450 gr Gulerødder Vægten er skrællet og klar til brug.
- 100 gr Pecannødder
- 175 gr Brun farin
- 100 gr Sukker
- 175 gr Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Bagepulver
- 2 tsk Stødt kanel
- 1 tsk Stødt Ingefær
- 1,25 dl Vegetabilsk olie Brug en olie uden smag
- 0,75 dl Græsk yoghurt Ymer, yoghurt natural eller A38 kan sikkert også bruges.
- 2 stk æg
- 2 tsk Vanilje ekstrakt
Cream cheese frosting
- 250 gr Philadelphia natural Eller anden flødeost
- 50 gr Ricotta
- 0,75 dl Flormelis
- 1 spsk Citronsaft
- 1 tsk Vanilje paste
Sådan gør du
Kagen
- Tænd ovnen på 160 grader
- Smør en 22,5 cm springform grundigt. Kom evt. bagepapir i bund og på siderne.
- De skrællede gulerødder skæres i store stykke og kommes i en foodprocesser. Køres indtil alt er findelt.
- Resten af ingredienserne til deje afmåles og kommes med i foodprocessoren.
- Kør foodprocessoren i korte 'stød' med pulse funktionen indtil det hele er blandet sammen.
- Hæld dejen i den smurte springform og kom kagen i ovnen.
- Kagen bages i 60 min
- Tages ud og afkøles helt på rist i springformen.
Cream cheese frosting
- Alle ingredienser kommes i en skål og røres grundigt sammen med håndmixer.
- Smør frosting i et tykt lag på afkølede kage.