Krydret Gulerodskage med lækker let cream cheese frosting

Super nem kage som blot blandes sammen i foodprocessoren, hældes i en springform og bages i en times tid.

Toppingen røres hurtigt sammen og kommes på den afkølede kage inden den serveres.

Dejlig fugtig krydret kage til eftermiddagskaffen eller en nem dessert.

Velbekomme 🙂

Gulerodskage m/Cream cheese frosting

Skøn nem krydret gulerodskage med en lækker let cream cheese frosting.

Kagedej

  • 450 gr Gulerødder (Vægten er skrællet og klar til brug. )
  • 100 gr Pecannødder
  • 175 gr Brun farin
  • 100 gr Sukker
  • 175 gr Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Stødt kanel
  • 1 tsk Stødt Ingefær
  • 1,25 dl Vegetabilsk olie (Brug en olie uden smag)
  • 0,75 dl Græsk yoghurt (Ymer, yoghurt natural eller A38 kan sikkert også bruges.)
  • 2 stk æg
  • 2 tsk Vanilje ekstrakt

Cream cheese frosting

  • 250 gr Philadelphia natural (Eller anden flødeost)
  • 50 gr Ricotta
  • 0,75 dl Flormelis
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 tsk Vanilje paste

Kagen

  1. Tænd ovnen på 160 grader

  2. Smør en 22,5 cm springform grundigt. Kom evt. bagepapir i bund og på siderne.

  3. De skrællede gulerødder skæres i store stykke og kommes i en foodprocesser. Køres indtil alt er findelt.

  4. Resten af ingredienserne til deje afmåles og kommes med i foodprocessoren.

  5. Kør foodprocessoren i korte 'stød' med pulse funktionen indtil det hele er blandet sammen.

  6. Hæld dejen i den smurte springform og kom kagen i ovnen.

  7. Kagen bages i 60 min

  8. Tages ud og afkøles helt på rist i springformen.

Cream cheese frosting

  1. Alle ingredienser kommes i en skål og røres grundigt sammen med håndmixer.

  2. Smør frosting i et tykt lag på afkølede kage.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.