Krydret Gulerodskage med lækker let cream cheese frosting

Super nem kage som blot blandes sammen i foodprocessoren, hældes i en springform og bages i en times tid.

Toppingen røres hurtigt sammen og kommes på den afkølede kage inden den serveres.

Dejlig fugtig krydret kage til eftermiddagskaffen eller en nem dessert.

Velbekomme 🙂

Gulerodskage m/Cream cheese frosting

Skøn nem krydret gulerodskage med en lækker let cream cheese frosting.
Forb. tid25 min
Tilb. tid1 t
Afkøles2 t
Ret: Bagning, Dessert, Kage
Keyword: dessert, frosting, gulerod, gulerodskage, ingefær, kage, kanel, vanilje
Antal: 12 portioner
Forfatter: Foodies.dk

Equipment

  • foodprocesser
  • Springform 22.5 cm
  • håndmixer

Ingredienser

Kagedej

  • 450 gr Gulerødder Vægten er skrællet og klar til brug.
  • 100 gr Pecannødder
  • 175 gr Brun farin
  • 100 gr Sukker
  • 175 gr Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Stødt kanel
  • 1 tsk Stødt Ingefær
  • 1,25 dl Vegetabilsk olie Brug en olie uden smag
  • 0,75 dl Græsk yoghurt Ymer, yoghurt natural eller A38 kan sikkert også bruges.
  • 2 stk æg
  • 2 tsk Vanilje ekstrakt

Cream cheese frosting

  • 250 gr Philadelphia natural Eller anden flødeost
  • 50 gr Ricotta
  • 0,75 dl Flormelis
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 tsk Vanilje paste

Sådan gør du

Kagen

  • Tænd ovnen på 160 grader
  • Smør en 22,5 cm springform grundigt. Kom evt. bagepapir i bund og på siderne.
  • De skrællede gulerødder skæres i store stykke og kommes i en foodprocesser. Køres indtil alt er findelt.
  • Resten af ingredienserne til deje afmåles og kommes med i foodprocessoren.
  • Kør foodprocessoren i korte 'stød' med pulse funktionen indtil det hele er blandet sammen.
  • Hæld dejen i den smurte springform og kom kagen i ovnen.
  • Kagen bages i 60 min
  • Tages ud og afkøles helt på rist i springformen.

Cream cheese frosting

  • Alle ingredienser kommes i en skål og røres grundigt sammen med håndmixer.
  • Smør frosting i et tykt lag på afkølede kage.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.