Tortilla (Spansk omelet)

Denne ret kendes af alle der har været i Spanien. Den serveres rygende varm som hovedret eller lun/kold skåret i mindre stykker som tapas. Enhver Spansk husmor har sin måde at lave den på og den udgør et typisk aftensmåltid for en Spansk familie.

Hovedret til 4 eller tapas til 8 personer
1½ dl olivenolie (lad være med at bruge en dyr)
600 gr kartofler, store
2 store løg
3 æg
½ tsk salt
½ tsk peber

Kartoflerne skrælles og skæres i 3-4 mm tykke skiver. Løgene skæres i ca. 2 mm tykke skiver.

Varm olien op i en pande med høje sider og gerne sliplet belægning. Kartofler og løg skal ligges i panden skiftevis i lag og herefter steges ved lav varme, så de nærmest koges i olien uden at tage farve, i 7-8 min, hvorefter de forsigtigt vendes og steges i yderlige 7-8 min til de er møre.

Kartofler og løg hældes herefter over i en si der er placeret over en skål og stilles til afdrypning. Det meste af olien skal bare smides ud, men gem et par skefulde til at stege tortillaen i.

Pisk æggene let i en stor skål hvor der er god plads til kartoflerne og kom salt peber i. Kom de stegte kartofler fra panden direkte ned i skålen med æggemassen og Vend dem forsigtigt til de er dækket med æg. Lad blandingen stå et par minutter da det gør at æggene stivner en lille smule så tortillaen nemmere bliver gennemstegt.

Varm panden op igen og kom den gemte olie i. Hæld æggemassen op i panden og steg ved svag varme i ca. 10-15 min.

Når overfladen af tortillaen er blevet fast tages et stort låg (eller en tallerken) og tortillaen vendes  ud derpå. Kom tortillaen tilbage i panden med den ikke stegte side ned af. Når tortillaen er vendt steges den færdig i ca. 5 min.

Kan severes varm, som et hovedmåltid med brød og salat, eller kold skåret i mindre stykker som tapas.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.