Ratatouille

En dejlig grøntsagsret fra Provence som kan spises alene eller som tilbehør.

2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, knust og hakket
1 stort løg, delt i kvarte og skåret i tynde skiver
1 aubergine, skåret i halv langs midten og så i 3-4 mm skiver
2 peberfrugter, skåret i strimler
1 dåse tomater, hakkede
2 zucchini, skæres i 2-3 mm tykke skiver
Frisk basilikum
Frisk oregano
Frisk timian
Frisk persille
Salt & peber

Varm olien i en stor sautepande over middelvarme. Hvidløg og løg sauteres indtil løgene er bløde. Herefter kommes aubergine og peberfrugt i. Dæmp varmen og lad det småkpge under låg i 10 min.

Tilsæt tomater, Zucchini, og krydderurter og bland det godt.Kom låg på og lad det småkoge ved lav varme i ca. 10-15 til Cover og koge over svag varme ca 15 minutter, eller indtil aubergine stykkerne er bløde men ikke ved at falde fra hinanden. Smages til med salt og peber.

Serveres som tilbehør til kød, fjerkræ eller fisk, eller som en dejlig vegetar hovedret med fx. ris til.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.