Laksemedallioner med sprød salat

Til vores Falsled Kro arrangement havde vi valgt at følge et menu forslag fra kogebogen ”Falsled kro” af Jean-Louis Lieffroy ved navn ”Vinter menu II” og forretten her er en meget lækker anretning af Laks på en sprød salat og med en Ratatouille til.

IMG_2418 

(Fotografen beklager den manglende laks på billedet)

Til denne opskrift (8 personer) skal der bruges

  • 1 kg frisk laksefilet
  • 250 g bacon i tynde skiver
  • frisk persille
  • 2 squash
  • 2 peberfrugter
  • 2 løg
  • 2 aubergine

og til Saucen

  • 1 citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 stor, pillet og afkernet tomat i tern

Tilberedning:

Laksen skæres i 8 nogenlunde lige store stykke. Disse skal rulles til medaljoner med lidt persille i, en opgave der viste sig at være en smule svære end beskrevet. Men med lidt snilde og en god idé med at skære lidt ind i fileten fra siden, lykkedes det og det lille snit kunne så også passende bruges til at komme lidt persille i.

Rundt om laksemedaljonerne ”snøres” så et stykke bacon, stramt nok til at holde sammen på laksen og selv om opskriften ikke nævnte det, fandt vi, at det var en god ide at fæstne det hele med en tandstik.

Medaljonerne kommes derefter i en ovn ved lav varme og bages i ca. 10min – I realiteten måtte vi sande, at med kun en ovn hvor der lige havde 200º i 2½ time, så betyder det, at man skal give dem 5-7min i stedet og holde GODTøje med, at de ikke får for meget.

Ratatouillen tilberedes meget simpelt ved at skære grøntsagerne i rustikke stykker, svitse dem i en god oliven olie og lade det simre i ca. 20min til grøntsagerne er møre.

Til den sprøde salat bruges hvad man har lyst til. I vores var der blandt andet blandede salatblade, avocado, agurk mm.

Saucen, som i virkeligheden er en dressing, tilberedes ved at det hele røres sammen.

Det hele anrettes elegant på en tallerken med salaten ved siden af ratatouillen, laksen ovenpå og en smule af saucen hældt over.

Vores vurdering af denne forret var god. Det er en utrolig lækker velsmagende ret, med den ene anke, at den er stor nok til næsten at være en hovedret i sig selv og man kan sagtens gøre portionerne mindre.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.