Havtaske i bacon

Vel hjemkommet fra årets ferie til Skagen vil jeg lige dele en hurtig fiskeopskrift med jer.

Havtaske er måske den grimmeste fisk man kan finde, men dens hale er et stykke lækkert fast fisk med kun et stort haleben i. Den købes ofte som en ‘filet’ men hos Havfruens fiskehandel i Skagen solgte de hele halestykker der så nemt ‘fileteres’ ved at man med en skarp bøjelig filet kniv først skærer ned langs begger sidder af rygbenet og derefter, med samme skarpe kniv, fjerner den tykke hinde der sidder på kødet; hinden fjernes ved at man lægger fisken med hinden nedad af og så skærer med en skarp kniv ind under kødet. Der skal skæres skråt ned mod hinden mens man trækker i den. På den måde fjernes den let – men kniven skal være MEGET skarp.

Selve tilberedelsen af fisken er uhyre nem, idet man helt simpelt vikler halefileten ind i bacon og bager den hurtigt i ovnen (eller på grillen).

Til 4 personner skal der bruges
ca. 600gr havtaske filet (uden rygstykke)
ca. 150gr bacon i strimler.

Tænd ovnen på 200o.

Fisken vikles ind i baconen – ikke for fast, men heller ikke for løst. Har man selv fileteret halestykket, så sørg for at lægge de to stykker sammen så den tykke ende på det ene stykke ligger mod den tynde ende af den anden således at man får et jævnt stykke.

Kom fisken i et fad eller på en bageplade og bag den i ovnen i 12 minutter.

Skær den i tykke skiver og server.

Tip: Har man fået fat på et meget stort stykke halefilet kan den istedet skæres i 2-3cm tykke skiver og vikles med bacon individuelt som Tournedos, der så steges et par minutter på hver side.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.