Kylling m/pesto i stegepose

Stegeposen er en ofte overset måde at tilberede kylling på, men med den store fokus der er på Salmonella, burde den have en genfødsel da det er en god måde at sikre en gennemstegt men stadigvæk saftig kylling.

Til denne opskrift, som blev til i sommerhus ud fra devicen “så simpelt som muligt og uden svineri i ovnen”, skal der helt simpelt bruges

1 kylling
1 lille glas pesto Genovese
1 stegepose

Tænd ovnen på 200o.

Rens kyllingen grundigt. Skindet på kyllingens bryst løsnes forsigtigt ved at at føre 2 fingre ind under skindet. Fordel pesto inde under skindet så hele bryststykket er dækket.

Kom kyllingen i stegeposen, luk og klip et lille hul.

Kom kyllingen på en rist og steg den midt i ovnen i ca. 1 time alt efter kyllingens størrelse (en lille kylling på under 1200gr kan steges ved 175o).

Tages ud af posen, parteres og serveres.

Tip: Metoden kan bruges med mange smags kombinationer, bl.a. er jeg faldet over en opskrift med citron og rosmarin og man kan også bruge andre typer pesto eller flødeost med smag under skindet, ligesom den kan fyldes med det fyld man har lyst til.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.