Thai kokossuppe m/nudler

Denne nemme suppe kan suppleres med fyld efter behag. Vi plejer at lave den med kyllingestrimler eller rejer, men den kan også laves med fisk eller helt vegetarisk.

(3-4 portioner)

2-3 cm frisk ingefær, hakket fint

3-4 fed hvidløg, hakket fint

1 løg, hakket fint

2-3 røde chilier, hakket fint

1 Spsk grøn karrypasta

2 Spsk fish sauce

1 Spsk Oyster sauce

2 ds kokosmælk (2x400m,)

250 gr Thai- eller glasnudler

Forslag til fyld:

Kyllingebryst i strimler eller kyllinge inderfilet.

Rejer

Fast fisk

Babymajs

Sukkerærter

Varm en wok godt op og kom en smule olie i bunden. Kom ingefær, hvidløg, løg og chili i og lynsteg i 30-40 sekunder. Kom karry pasta i og steg under omrøring i 30-40 sekunder.

Bruges der fyld der skal steges som fx. kylling, sukkerærter eller babymajs kommes disse i og steges under omrøring i 1 minuts tid.

Herefter kommes fish- og oyster sauce i og der steges i yderligere 1 minuts tid.

Bruges der forkogt fyld som fx. rejer kommes dette i nu.

kokosmælk hældes i og suppen simres mens nudlerne tilberedes ifølge pakken (typisk skal de koge i 4-5 minutter).

Fordel nudlerne i serveringsskåle og kom suppen over.

Kan bruges både som forret og hovedret. Velbekomme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.