Chokolade ravioli m/ Amaretto fyld og Kahlua sauce

Chokolade har været elsket i årtusinder, men lige nu er det en mode spise som spreder sig med lynets hast. For ikke at skille mig ud fra mængden har jeg med denne opskrift forsøgt mig med nye veje ud i chokolade nydelse og leg med pasta maskine…

IMG_0331

Denne opskrift giver ca. 40 raviolier, men er I ikke 10 personer kan en del af dejen fryses og bruges senere…

Pastadejen:
4 dl hvedemel
4 spsk god mørk kakaopulver
2 spsk sukker
3 æg
1 spsk veg olie (vælg en uden smag)
1 tsk vanilje extract

Jeg bruger altid en røremaskine når jeg laver pasta, men den kan helt sikkert også laves i hånden. Kom melet, kakaopulver og sukker op i skålen og sørg for at de blandes godt sammen. Lav en fordybning i midten af skålen og kom de 2 æg, olien og vanilje her i. Start røremasken på langsom hastighed og lad alle ingredienserne blive langsomt blandet sammen. Når det hele er rørt sammen – det er ikke sikkert det samler sig helt – væltes dejen ud på bordet (husk at drysse lidt mel) og den æltes sammen til en smidig klump.

Pak dejen godt ind i film og kom den i køleskabet i mindst 30 min (den kan holde sig et par dage i køleskabet inden brug) og  gør fyldet klart mens du venter.

Amaretto fyld:
60 gr mandler, smuttede og meget fint hakkede
1½ dl ricotta
5 spsk sukker
2 spsk Amaretto

Fyldet er nemt – alle ingredienserne blandes sammen…

Når pastaen har hvilet sig rulles den ud så tyndt som muligt på pastamaskinen, på vores kunne dejen holde til 8 ud af 9 “hak”, og skæres i ca. 6cm lange stykker. Fyldet placeres midt på den ene halvdel og den anden halvdel foldes henover. Pasten presses sammen mens man sørger for at få så meget luft som muligt ud af fyldet. Skær evt raviolien i pæne cirkler ved hjælp af et drikkeglas. Derefter presses der hele vejen rundt med en gaffel for at sikre de holder sammen under kogning.

Lad raviolierne stå og tørre i en time eller 2 inden de skal koges.

Nu er det tid til den store finale hvor sauce og ravioli skal være klar på samme tid:

Sæt en STOR gryde vand over og bring i kog. Mens du venter på at vandet kommer i kog skal du starte på saucen.

Kahlua sauce:
2½ dl piskefløde
4 spsk Kahlua
100 gr god hvid chokolade, brækket i små stykker

Kom piskefløde og Kahlua i en lille gryde og varm op til simrepunktet lige inden det koger. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør rundt mens chokoladen smelter til saucen er helt glat.

Raviolien koges i 5 min inden den tages op med en hulske. Serveres straks med saucen over.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.