Hjemmelavet Jordbær is

Overalt i det ganske land kan der nu købes friske jordbær og derfor besluttede jeg mig for at tømme fryseren for de sidste fra sidste år… Og hvad er bedre på en dansk ‘sommerdag’ end hjemmelavet jordbær is?

Basis is:

2 æg
100 g. sukker
2½ dl. mælk
5 dl. piskefløde

Fyld:

1/2 l jordbær skåret i skiver
3/4 dl sukker
saft fra ½ citron

Mælken varmes op i en gryde, der kan klare ca. et par liter. Imens piskes æg og sukker sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet, hældes sidstnævnte under omrøring over i skålen. Når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer. Massen kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling.

Jordbær overhældes med sukker og citron saft og trækker i et par timer inden de moses (jeg brugte en stavblender).

Piskefløde og jordbær blandes godt i den afkølede ismasse og det hele kommes i ismaskinen…

Velbekomme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.