Murghi rasedar (Kylling med stegte løg)

Netop hjemvendt fra en uges forretningsrejse i Indien er min lyst til krydret Indisk mad ikke blevet mindre – måske tværtimod. Denne ret er en mild ”hverdags ret” som nemt tilberedes skulle man få lyst til krydret god mad.

1 kylling (1200gr) delt i 8-12 stykker
3 mellem store løg
4 cm frisk ingefær
6 fed hvidløg
7 spsk. vegetabilsk olie
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. cayenne
4 spsk. yoghurt (græsk eller naturel)
5½ dl vand
½ dåse flået og hakket tomat
2 tsk. salt
½ tsk. Garam masala
Fint hakket frisk koriander eller bredbladet persille til pynt

Hak 1½ løg groft, skræl og hak ingefæren groft og kom løg, ingefær og hvidløg i en blender. Kør blenderen til det hele er hakket til en puré.

Snit det resterende løg i tynde halve ringe og varm olien op i en stor tykbundet gryde. Når olien er varm kommes det fint snittede løg i og der stegs ved god varme indtil løgene er rødbrune men ikke brændte. Tag løgene op med en hulske og pres dem, da så meget som muligt af olien skal blive i gryden. Stil løgene til side.

Tag gryden af varmen og kom puréen fra blenderen i. Sæt gryden tilbage på varmen og steg ved høj varme til den bliver lys brun. Kom herefter koriander, spidskommen, gurkemeje og cayenne i og rør en enkelt gang i gryden.
Tilsæt 1 spsk. yoghurt og rør rundt indtil den er helt blandet med resten i gryden. Tilsæt herefter det resterende yoghurt 1 spsk. af gangen på samme måde.

Kom kyllingestykkerne i og vend dem grundet så alle stykkerne er dækket af den tykke sovs, Tilsæt vand, tomater og salt og kom bring gryden forsigtigt i kog. Kom låget på og lad retten simre i 20-25min.

Kom de stegte løg og gram masala i retten, rør rundt og lad retten koge for middelvarme uden låg i 7-8 minutter indtil sovsen reducerer lidt og bliver tykkere.

Serveres med Basmatiris til og koriander eller bredbladet persille som pynt.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.