Lammeboller med linser i indisk inspireret tomatsovs

Hold da op det blev et langt navn til en forholdsvis nem ret, men et navn skal jo helst beskrive retten… Denne ret blev til fordi vi have en plan med aftensmaden, som af forskellige grunde måtte ændres i sidste øjeblik, og betød at vi pludseligt havde en mængde hakket lammekød i køleskabet.

Hvad gør man så?

Jo, man læser 3-4 opskrifter på nettet, undersøger hvad man egentligt har i køleskabet og så opfinder man på stedet en ret baseret på det hele. En ret der smagte forbløffende godt (hvis kokken selv må sige det).

Lammeboller:

800 gr hakket lammekød
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
Revet skal fra 1 citron
½ tsk salt
Groftkværnet peber

Kom linserne i en skål og dæk dem med rigeligt vand. Lad dem stå og trække i 30 min og hæld vandet fra. Bland alle ingredienserne, inklusive linserne, grundigt sammen i en skål og stil til side.

Mens linserne trækker kan man jo passende tilberede tomatsovsen til retten:

2 fed hvidløg
4 cm ingefær
1 rød chili
1 tsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk garam masala
½ dl vand
2 spsk rapsolie
2 små løg, fint hakket
1 ds hakket tomat
½l lamme boullion.

Kom hvidløg, ingefær, chili, koriander, spidskommen, garam masala og vandet i en blender og blend det til en karrypasta.

Varm olien op i en stor sauterepande eller gryde og svitz løgene heri til de er lysebrune. Kom karrypastaen i gryden og steg den under omrøring et par minutter sammen med løgene til vandet fordamper og den begynder at blive tør. Kom herefter tomat og boullion i.

Lad gryden stå på middelvarme så sovsen kun lige simrer mens du blander lammebollerne sammen.

Nu skal bollerne formes ved hjælp af en ske til kugler på størrelse med hjemmelavede frikadeller (3-4 cm store) enten i hånden eller med 2 skeer. Kom dem i sovsen efterhånden som de bliver formet.

Når alle bollerne er i sovsen skal den bringes til det punkt, hvor den kun lige småkoger og herefter have lov til at stå og småkoge/simre voldsomt i 35 min mens bollerne koger og sovsen bliver tykkere.

Serverers med basmati ris eller Naan brød. Velbekomme!

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.