Vichy gulerødder

Bag det franske navn gemmer der sig en lækker ret med glaserede gulerødder. Navnet menes at stamme fra en restaurant hvor man brugte det hundedyre franske Vichy vand til tilberedningen, men da vi bor i et land med rent drikkevand i hanen er det vist at overdrive en smule.

At give en præcis opskrift er svær, men man skal i alt sin enkelthed koge gulerødderne i en kogelage af vand, sukker, salt og smør. Man kan vælge at bruge små nye gulerødder, skære store i mindre stykker eller endda i skiver.

En opskrift der viser de omtrentlige forhold er

2 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk smør
En smule salt
½ l gulerødder
Lidt hakket persille

Bring vandet i kog i en bred gryde. Når vandet koges kommes sukker, salt og smør i. Når smørret er smeltet kommes gulerødderne i og der røres rundt.

Lad gryden står på ret høj varme og kom et låg løst på. Lad gulerødderne koge indtil lagen er kogt næsten ind (ca. 10min). Hvis der er lidt for meget vand tages låget af de sidste 3-4min. Når lagen er kogt næsten helt ind og gulerødderne er begyndt at få lidt farve, kommes persillen i og der røres rundt.

Nemt og lækkert!

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.