Bøf på grillen!

Der findes bøffer og så findes der BØFFER! De fleste bøffer der steges i Danmark kommer fra supermarkedernes kølediske, hvor smarte mærkater fortæller dig at 2 bøffer på tilsammen 300-350gr er store bøffer. Men en bøf skal have en hvis størrelse inden den er god at grille. Den skal være mindst 2½cm tyk og så har den helt automatisk en vægt på mindst 250gr.

I dag grillede vi nogle rigtige bøffer!

500gr super mørt dansk økologisk oksekød fra fritgående dyr… 500gr per bøf  altså… i alt 2kg super mørt kød fra Fuglebjerggård – det bliver ikke bedre!

Men hvordan griller man så bedst sådan en bøf?

Jo har man en kuglegrill så er man klædt på til at få det bedste ud af kødet – sådan en bøf skal jo være grillet grundigt på ydersiden, men alligevel rød eller medium indeni…

Fidusen er først og fremmest at bruge trækul i stedet for briketter. Trækul brænder ved en langt højere temperatur og giver derfor en rigtig grillskorpe til kødet på kort tid.

Den anden del af processen er den indirekte del, hvor kødet for varme uden at kødet brankes…

Sat sammen betyder det at processen er enkel:

Tænd op i grillen med det der hedder 50/50 kul. Det vil sige at trækullene kun ligger på den ene halvdel af kulristen.

Når kullene alle er rødglødende og varmen er højest kommes kødet på. Giv det ca. 2min på hver side til det har den rigtige grillede skorpe og så skal det væk fra varmen. Kom kødet over på den side hvor der ikke er nogen kul og kom låget på.

Tiden kan ikke bare gives – du er nød til at mærke på det. Det mest kendte trick et at sammenligne med musklen mellem tommel og pegefinger:

–          Bruger du ingen fingre føles det som råt kød

–          Samler du pege og tommelfinger føles det som rødt kød

–          Samler du langfinger og tommefinger føles det som ”medium rare”

–          Samler du ringfinger og tommelfinger er vi på medium

–          Føles din bøf som når du samler lillefinger og tommelfinger… Ja så er den gennemstegt (og ødelagt).

De bøffer vi stegte i dag fik 2 min på hver side på direkte varme og 5 min under låg indirekte – og de var perfekt ”medium rare”.

Når bøffen er nået til det stadie du vil have den skal den tages af og have lov at hvile. Læg den på et fad og kom en lille smule hvidløgssmør på inden du dækker den løst med sølvpapir og lader stå i 5 min.

Efter 5 min har safterne samles sig i kødet igen og den er klar til at spise – velbekomme!

One thought on “Bøf på grillen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.