BBQ Sauce

Til grillmad hører BBQ sauce og blandt de mange opskrifter jeg har prøvet er denne en klassiker jeg vender tilbage til gang på gang – både til at pensle med under grillning og som tilbehør til fx. spareribs.

7½ dl hakket løg
2 spsk presset hvidløg
4 spsk olie
1 dåse hakkede tomater
2 spsk senneps pulver
2 spsk sukker
1½ spsk Edike
1,75 dl tomatpuré eller ketchup
Salt og peber
Chili som man lyster – smager godt uden.

Varm olien op i én gryde og kom løg i. Suater løgene til de alle er bløde og lige ved at blive svagt lysebrune. Kom resten af ingredienserne i undtagen salt & peber og lad det hele simre på lav varme i lang tid. Det er meget svært at sige hvorlænge men et par timer er absolut ikke for lidt.

Når man synes den har fået nok smages den til med salt og peber.

Kan som sagt bruges til at pensle med under grillning eller serveres lun som tilbehør til allerede tilberedt kød – den smager bedst lun da løg smagen bliver meget kraftig når den er kold.

Velbekomme!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.