Kalve-leverpostej

Denne opskrift er efterspurgt af flere venner og bekendte, så værs’go, kast los, og eksperimentér gerne selv videre. Den kan sikkert varieres med andre krydderier.

115 g. smør
185 g. mel
7,5 dl. mælk
Dette laves til en opbagning (som om du skulle lave sovs) og stilles til side og køler lidt af

Så skal der hakkes. Hvis du ikke har en kødhakker, kan man blende det fint, men det er lidt mere besværligt. Dog kan man i DK købe hakket, frossen spæk, og det hjælper. Det kan du i øvrigt også sagtens bruge selvom du har en kødhakker, hvis det får lov at køre med, blandes det hele lidt bedre.
Kør nedenstående igennem kødhakkeren to gange.

1000 g. kalvelever
500 g. spæk (evt. lidt mindre)
2 løg (mellemstørrelse)
1 lille glas ansjoser (6-8 fileter)

Leverblandingen blandes nu med opbagningen (brug gerne elpisker på langsom hastighed)

Så røres nedenstående i, stadig gerne med elpiskeren, men pas på at hastigheden ikke bliver for stor – du behøver ikke forsøge at piske en masse luft i.
2 æg
2 tsk. allehånde
1 tsk. nelliker
2 tsk. peber
4 tsk. salt

Portionen passer med ca. 6 engangsforme á 0,5l. hvor der fyldes op til ca. 0,5 cm under kanten.

Bages i vandbad (formene sættes i bradepande og kogende vand hældes ved – min. halvt op ad formene) i 1½ time ved 200 grader.

Leverpostejen kan fryses inden den bages, eller du kan fryse den færdige leverpostej.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.