Rogan Josh

En forholdsvist mildt krydderet Indisk lamme karry som nok er den jeg synes bedst om, af alle de dejlige retter jeg smagte i Indien.

Til 4 Personer bruges:

5 cm Ingefær, skrællet og hakket groft
8 fed Hvidløg, skrællet
5 dl vand
10 spsk vegetabilsk olie – ikke oliven.
1 kg lammekød skåret i 2,5cm store tern
10 hele kardamomme
2  laurbærblade
6 hele nelliker
10 sort peberkorn
1 kanel stang
2 løg, fint hakket
1 tsk Koriander frø, pulver
2 tsk spidskommen, pulver
4 tsk paprika
1 tsk cayenne pepper
1 tsk salt
6 spsk yoghurt natural
1/4 tsk garam masala
Salt & peber efter smag
 
Kom ingefær, hvidløg og 4 spiseskefulde vand op i en blender og blend til en jævn pasta – vil man være autentisk bruges en stor morter og støder i stedet.
 
Opvarm olien i en stor wok eller tung gryde over middelvarme. Brun kød terningerne af flere omgange og stil til side.
 
Kom kardemomme, laurbærblade, nelliker,  peberkornene og kanel i den samme varme olie. Rør kun en enkelt gang i gryden og vent til nelliker svulmer op og laurbærblade begynder at tage farve. Dette tager et par sekunder.
 
Nu puttes løgene i og steges under omrøring i ca. 5 min til de skifter til en lysbrun farve. Kom ingefær/hvidløgs pastaen i og rør rundt i 30 sek. Herefter kommes koriander, spidskommen, paprika, cayenne, og salt i og der røres igen i 30sek.
 
Tilføj de brunede kød terninger og safterne der har samlet sig. Kom 1 spsk yoghurt med i gryden og rør rundt i 30 sek indtil det hele er godt blandet. Tilføj den resterende yoghurt, en spiseskefuld af gangen mens der røres i mellem hver skefuld. Når alt yoghurten er kommet i steges der i 3-4min under omrøring.
 
Nu tilføjes det resterende vand (ca. 4dl) og det hele bringes i kog. Skrab bund og sider i gryden for at løsne alt der har sat sig fast, kom låg på og lad det hele småkoge ved lav varme i en times tid til kødet er mørt – det er en god ide at røre lidt i gryden hver 10-15 min for at forhindre det brænder på.
 
Når kødet er mørt tages låget af og der skrues der op til middel varme igen mens sovsen koges ind til en tyk konsistens.
 
Kom garam masala i og smag til med salt og peber lige inden servering.
 
Kan serveres med ris eller, hvis man vil have den autentiske indiske oplevelse, Naan brød.
 
Husk at advare gæsterne mod de hele krydderier hvis de ikke er vant til Indisk mad 🙂
 
Velbekomme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.