Hvidkål med kikærter (Indisk)

Brugen af sennepsfrø giver en dejlig nøddeagtig smag og spidskommen giver den indiske smag. Retten kan bruges som tilbehør til karryretter eller som en behagelig vegetarret på egen hånd.

125gr Kikærter
450gr Hvidkål, strimlet
3 spsk Vegetabilsk olie
1/4 tsk Sorte sennepsfrø
2 tsk Hele spidskommen frø
8 Karryblade
2 tørrede chili
1/4 tsk stødt Gurkemeje
Koriander blade til pynt (kan udelades)

Kom kikærterne op i en skål og hæld 1 liter kogende vand over. Lad dem ligge i blød i 2 timer. Hæld vandet fra og stil dem til side.

Varm olien i en tykbundet gryde over lav varme. Kom sennepsfrø og spidskommen i, læg låget på og vent til sennepsfrøene begynder at poppe. Kom Karryblade, tørret chili og kikærter i og svitz under omrøring i 5 min. Herefter tilsættes gurkemaje og hvidkål. Retten steges over lav varme og under omrøring indtil hvidkålen har den ønskede konsistens.

Smages til med salt og serveres straks pyntet med koriander blade.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.