Aloo Gobi er en varm kartoffel og blomkåls salat som servers til mange indiske måltider. Jeg er stødt på den i Pune, Delhi og Chennai som tilbehør til både vegetar middage og kødretter.
3 spsk vegetabilsk olie
½ tsk sorte sennepsfrø
1 lille løg, fint hakket
200gr kartofler, skåret i tern
1/4 tsk Gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1½ tsk Garam masala
4 modne tomater, skåret i tern
1 blomkålshoved, delt i buketter
2 cm Ingefær, revet
1 tsk sukker
1,25 dl vand
Varm olien over lav varme i en tykbundet gryde. Kom sennepsfrø i og kam låget på indtil de begynder at poppe. Tilføj løg og kartoffel tern og steg under omrøring til de begynder at blive gyldne.
Kom gurkemeje, spidskommen, koriander og garam masala i retten og rør rundt. Kom tomat tern i og rør rundt til det hele er blandet. Blomkåls buketter, ingefær, sukker og vand tilsættes og det helle blandes grundigt. Retten bringes i kog, hvorefter låget kommes på igen. Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 15 min indtil kartofler og blomkål er møre.
Smages til med salt og serveres straks.