Aloo Gobi (Kartofler og Blomkål)

Aloo Gobi er en varm kartoffel og blomkåls salat som servers til mange indiske måltider. Jeg er stødt på den i Pune, Delhi og Chennai som tilbehør til både vegetar middage og kødretter.

3 spsk vegetabilsk olie
½ tsk sorte sennepsfrø
1 lille løg, fint hakket
200gr kartofler, skåret i tern
1/4 tsk Gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1½ tsk Garam masala
4 modne tomater, skåret i tern
1 blomkålshoved, delt i buketter
2 cm Ingefær, revet
1 tsk sukker
1,25 dl vand

Varm olien over lav varme i en tykbundet gryde. Kom sennepsfrø i og kam låget på indtil de begynder at poppe. Tilføj løg og kartoffel tern og steg under omrøring til de begynder at blive gyldne.

Kom gurkemeje, spidskommen, koriander og garam masala i retten og rør rundt. Kom tomat tern i og rør rundt til det hele er blandet. Blomkåls buketter, ingefær, sukker og vand tilsættes og det helle blandes grundigt. Retten bringes i kog, hvorefter låget kommes på igen. Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 15 min indtil kartofler og blomkål er møre.

Smages til med salt og serveres straks.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.