Hjemmelavet Chorizo

Vejret bliver varmere og grillen kalder. En af vores yndlingsspiser er gode ferske chorizopølser, men de er næsten umulige at finde i Danmark, ihvertfald uden alle mulige underlige ingredienser, som ikke hører sig til.

En rigtig Spansk chorizo er laver uden mel, sukker eller e-numre. Den består grundlæggende af svinekød, svinefedt og krydderier.

Flere havde advaret os om at pølsemageri er en svær disciplin, men vi synes faktisk det gik overraskende nemt 🙂

Hjemmelavet Spansk chorizo

Vores første forsøg med at lave hjemmelavede pølser
Ret: Frokost, Grill, Hovedret
Køkken: LCHF, Middelhavet, Spansk
Keyword: keto, krydret, lchf, pølser, Spansk
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

  • 2 kg Nakkekam
  • 700 gr spæk
  • 1 spsk Salt Fint
  • 5 fed Hvidløg Presset
  • 3 spsk Pimenton dulce
  • 1,5 spsk Pimenton picante
  • 1,2 dl Hvidvin Kold
  • 5 meter Svinetarm Medisterpølse

Sådan gør du

  • Skær kød og spæk i mindre stykker og bland sammen. Kommes på køl 30-60min.
  • Hak kød og spæk på den grove klinge på kødhakkeren. Bland salt, hvidløg, paprika og hvidvin i. ‘Ælt’ blandingen i 3-5 minutter med hænderne så alt er blandet godt og farsen begynder at blive sej/lind. Kommes herefter på køl i mindst 1 time igen.
  • Forbered svinetarm ved at lægge den i blød i mindst 30min. Skyl vand igennem og kom den på pølsestopperen. Man kan med fordel dele tarmen i mindre stykker.
  • Fyld farsen i tarmen og del pølserne i passende stykke ved at dreje og binde mellem hvert led.
  • Lad pølserne tørre ved stuetemp 1-2 timer, gerne hængende fra et stativ. Kom derefter pølserne i køleskab på køkkenrulle til næste dag.
  • Tilbered pølserne ferske på grill eller pande ved langsom stegning så fedtet kan smelte.
  • Pølserne kan gemmes 4-5 dage i køleskab eller fryses. Ved frysning anbefales det at vakumpakke dem.

Noter

Næste gang prøves der med et fed hvidløg mindre og 1 spsk pimenton dulce mere.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.