Koldhævede Kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle

Som skrevet i forrige indlæg, så skal jeg stå for forplejningen på en “arbejds hyttetur” med min afdeling. Selvfølgeligt er det luksus at de får friskbagte boller, men da det er en arbejdstur, så skal jeg også sikre at de har den fornødne energi til hele dagen.

Så kanelsnegle skal der til. Dejlige friskbagte duftende luftige kanelsnegle!

Men igen skal det også være hurtigt. Jeg har ingen intention om at stå op timer før alle andre for at gå i køkkenet. Godt nok holder jeg meget af mine kollegaer, men jeg vil også kunne nyde et par glas vin om aftenen 🙂

På nettet fandt jeg så denne opskrift hos Madenimitliv.dk, som passer helt perfekt til anledningen: 15 min arbejde om aftenen og kun den tid det tager at varme ovnen og bage kanelsneglene om morgenen – perfekt!

Og så smager de helt fantastisk. Der er ingen undskyldning for ikke at bage selv, istedet for at bruge frosne eller køre til bageren – de er simpelthen bedre og så får man også duften af friskbagt morgenbrød med i købet 🙂

Koldhævede Kanelsnegle

Nemme koldhævede kanelsnegle. Perfekte til hurtigbagning om morgenen.
Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Hævning10 t
Samlet tid11 t
Ret: Bagning, Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: bagning, gærbrød, hurtige, kanelsnegle, koldhævning, nemme
Antal: 12 stk
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

  • 1,5 dl Mælk
  • 15 gr Gær
  • 2 stk Æg
  • 50 gr Smør (Smeltet)
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Salt (Fint)
  • 475 gr Hvedemel (Gerne højprotein, som f.eks. Manitoba

Fyld

  • 100 gr Smør (Meget blødt!)
  • 100 gr Sukker
  • 1 spsk Kanel (Stødt)

Sådan gør du

Dejen

  • Smelt smør i en lille gryde.
  • Kom mælk i en skål og rør gær ud i den. Tilsæt æg, smeltet smør, vaniljesukker og salt og rør grundigt sammen.
  • Tilsæt mel og rør grundigt sammen.
    Dejen kommes på et meldrysset bord og æltes grundigt sammen indtil dejen er smidig og blank.

Fyldet

  • Bødt smør, sukker og kanel kommes i en skål. Rød grundigt sammen indtil fyldet fremstår som en samlet masse. Kan gøres med ske, men en elpisker gør livet meget nemmere.

Form kanelsnegle

  • Rul den uhævede dej ud på en meldrysset overflade. Målet er at få en firkant på ca 20×35 cm.
  • Smør fyldet jævnt ud på dejen.
  • Rul dejen sammen som en roulade uden at presse den for meget sammen.
  • Skær dejen i 12 lige tykke skiver med en skarp kniv, så den ikke presses flad.
  • Kom kanelsneglene i et stort ildfastfad, gerne beklædt med bagepapir og med mindst 1 cm plads mellem hver.
  • Dæk fadet med film og lad kanelsneglene hæve i køleskabet i mindst 10 timer.

Bagning

  • Tag fadet ud af køleskabet og stil det lunt mens ovnen varmer.
  • Tænd ovnen på 200 gr almindelig ovnluft (ingen varmluft).
  • Når ovnen er varm stilles fadet i midten af ovnen og bages i 23-25 min. Kanelsneglene er færdige når de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøles 10-15 min inden de kan nydes lune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.