Frisklavet pasta er altid godt og i disse Corona tider er der også tid til at hygge sig køkkenet.
Ravioli kan nemt laves uden en form, men efter at have investeret i en Ravioli Tablet fra Marcato, så må vi erkende det er meget nemmere at forme dem med en god form. Denne model kan varmt anbefales!
Så herfra en opfordring til at få støvet pastamaskinen af og til at prøve denne opskrift. Kan du få fat i frisk trøffel, så tror vi det vil smage fantastisk revet henover, men det har vi selv til gode at prøve.
Ravioli med butternut squash og gorgonzola
Lækker hjemmelavet ravioli med fantastisk smag af butternut squash og gorgonzola
Antal: 80 stk
Ingredienser
Pasta
- 500 gr Hvedemel Tipo 00
- 5 stk Æg Stue temperatur
- Vand
Fyld
- 1 kg Butternut squash
- 1 spsk Olivenolie
- Salt & peber
- 1 stk Æg
- 100 gr Gorgonzola ost
- 3/4 dl Ricotta ost
- 3/4 dl Parmesan Frisk revet
- Salt & peber
Serviering
- 100 gr smør
- 8 blade Frisk salvie
- 50 gr Parmesan Frisk revet
Sådan gør du
Pastadej
- Selvom puritanerne vil mene det ikke er den rigtige måde at lave pasta på, så bruger vi en foodprocessor til at lave pastadej.Kom mel og æg i foodprocessoren og brug dejkrogen til at blande. Kør maskinen til dejen lige præcist samler sig. Hvis den ikke vil samle sig helt, så kom en smule vand i indtil den gør.
- Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt den i 3-4 minutter til den er smidig og elastisk.
- Pak dejen ind i køkkenfilm og kom i køleskabet. Her skal den hvile i mindst 30 min og gerne længere mens du laver fyldet.
Fyldet
- Tænd ovnen på 200 gr
- Skræl butternut squashen, skær den i halv og fjern indmaden/kernerne. Herefter skæres den i 2×2 cm store tern. Kom butternut squash tern i en bradepande og bland godt med olie, salt og peber. Bages i 45 minutter til squashen er blød. Tag squashen ud og lad den køle ned i 30 min.
- Kom den bagte butternut squash i en foodprocessor sammen med æg, gorgonzola, ricotta og parmesan. Kør til fyldet er en ensartet masse. Smages til med salt og peber.
- Kom fyldet i køleskabet mens du forbereder dine pastaplader.
Ravioli
- Rul dejen ud på pastamaskinen til den ønskede tykkelse. På vores Marcato Atlas 150 ruller vi den til 6.
- Fyld raviolien. Det kan gøres på mange måder, men vi bruger en ravioliform fra Marcato som laver 10 stk af gangen med 1/2 tsk fyld i hver.
- Kom de færdige ravioli på bagepapir og dæk med et viskestykke indtil de skal koges. Lad dem ikke ligge for længe, da de færdigkogte ravioli kan blive lidt seje hvis de for lov at tørre for længe inden kogning.
Tilberedning
- Kom rigeligt vand i en gryde – ca. 1 l per 100 gram pasta – og salt det godt. Italienerne siger at det skal smage som havvand. Kommes i kog.
- Mens vandet kommer i kog brunes smørret på en pande sammen med salviebladende. Det gøres bedst på mellemvarme indtil smørret begynder at brune og lugte lidt nøddeagtigt. Tag panden af varmen med det samme det begynder at brune, så det ikke bliver brændt.
- Pastaen koges i nogle minutter alt efter størrelse og tykkelse. Med vores form og tykkelse skal de have omkring 6 minutter.
- Tag raviolierne op med en hulske, dryp godt af og kom direkte over i det brunede smør.
- Serveres med det samme med frisk revet parmesan på toppen.
Noter
Vi tror at denne ret vil smage helt fantastisk med friske flager af trøffel revet henover, men har desværre ikke haft mulighed for at prøve det.
Server gerne en Brut Blanc de blanc champagne til.