Saag Paneer

Meget mild og lækker Indisk vegetar ret. Spinat med Paneer – en Indisk friskost. Hvis du ikke kan finde paneer i en indisk/pakistansk butik kan du nemt lave den selv.

1 kg Frisk spinat
2 spsk olie eller smeltet ghee
1 tsk spidskommen, hele frø
1 tsk chili pulver
1 tsk hvidløg, hakket fint
1 tsk ingefær, hakket fint
1 stort løg, hakket fint
2 spsk kikærte mel
½ kg frisk baby spinat
1 tsk salt
½ kg paneer skåret i små tern
2½ dl piskefløde

Vask spinaten og skær de hårde stilke fra. Kom den herefter i rigeligt kogende vand og blanchér et par minutter. Kom spinaten i et dørslag og lad vandet dryppe fra. Kom den blancherede spinat i en blender og blend til en puré.

Vask ligeledes baby spinaten, lad den dryppe af og hak den derefter groft.

Varm olie eller ghee op i en gryde eller wok. Tilsæt spidskommen og rør rundt. Når frøene begynder at knitre kommes hvidløg i og steges under omrøring til det bliver gyldent brunt. Kom løg og ingefær og sauter indtil løgene er lysebrune. Kom kikærtemel i, rør grundigt rundt så der ikke kommer klumper og steg til olien er blandet med og slipper siderne af gryden. Kom spinat puré, baby spinat, chili pulver og paneer i. Rør rundt og lad simre under låg i 10 minutter. Kom fløden i og varm det hurtigt igennem. Smages til med salt og serveres med det samme.

Serveres med ris eller Naan brød.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.