Pizza – en god grundopskrift

Hjemmelavet pizza er nemt og meget bedre end dem i papæsken fra hjørnebutikken. Brug denne simple dej og kom dit yndlingsfyld på

25 gr gær
2 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
ca 5½ dl hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel, olie og salt. Rør dte hele godt sammen og ælt til dejen er spændstig.

Lad det hæve i 30 min et lunt sted.

Slå dejen ned, rul ud så den fylder en bageplade og kom fyld på.

Ønskes en tynd sprød bund kommes pizzaen direkte i ovn og bages i ca 25 min ved 200o.

Vil man hellere have en mere amerikansk pizza lader man den fyldte pizza efterhæve i 20 min inden den kommes i ovnen og bages i ca 25 min ved 200o.

Tip: Hvis man laver pizzaen på bagepapir i stedte for på pladen, så kan man varme bagepladen op i ovnen og flytte pizzaen over på den lige inden den kommes i ovnen. Dette giver en mere italiensk-agtig sprød bund.

Når vi laver pizza herhjemme er fyldet som oftest med udgangspunkt i mine amerikanske rødder, dvs

Hjemmelavet tomatsovs

1 hakket løg svitzes, der kommes 1-2 pressede fed hvidløg i, derefter tilsættes 2 tsk tørret oregano, 1 dåse hakket tomat og 1 lille dåse tomatpasta og det hele simre ved lav varme i 20 min. Smages til med salt og peber

4-500gr hakket oksekød, brunet på en pande og lidt salt og peber tilsidst
Pepperoni i skiver
Peberfrugt i strimler
Ost

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.