Hjemmelavet pizza er nemt og meget bedre end dem i papæsken fra hjørnebutikken. Brug denne simple dej og kom dit yndlingsfyld på
25 gr gær
2 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
ca 5½ dl hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel, olie og salt. Rør dte hele godt sammen og ælt til dejen er spændstig.
Lad det hæve i 30 min et lunt sted.
Slå dejen ned, rul ud så den fylder en bageplade og kom fyld på.
Ønskes en tynd sprød bund kommes pizzaen direkte i ovn og bages i ca 25 min ved 200o.
Vil man hellere have en mere amerikansk pizza lader man den fyldte pizza efterhæve i 20 min inden den kommes i ovnen og bages i ca 25 min ved 200o.
Tip: Hvis man laver pizzaen på bagepapir i stedte for på pladen, så kan man varme bagepladen op i ovnen og flytte pizzaen over på den lige inden den kommes i ovnen. Dette giver en mere italiensk-agtig sprød bund.
Når vi laver pizza herhjemme er fyldet som oftest med udgangspunkt i mine amerikanske rødder, dvs
Hjemmelavet tomatsovs
1 hakket løg svitzes, der kommes 1-2 pressede fed hvidløg i, derefter tilsættes 2 tsk tørret oregano, 1 dåse hakket tomat og 1 lille dåse tomatpasta og det hele simre ved lav varme i 20 min. Smages til med salt og peber
4-500gr hakket oksekød, brunet på en pande og lidt salt og peber tilsidst
Pepperoni i skiver
Peberfrugt i strimler
Ost