Sydindisk inspireret suppe m/Rodfrugter og kokosmælk

Snestormen raser over os og fygesneen lægger sig smukt omkring huset. Vinden rusker og brændeovnen luner godt… Med andre ord er det igen suppe vejr!

Kartoffelkokossuppe

2 Spsk Olie
1 Rødløg, hakket
½kg kartofler, skåret i små tern
1 Pastinak i små tern
4 gulerødder skåret i små tern
3 fed hvidløg, hakket
1 rød chili, fint hakket
4 cm ingefær, revet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1l grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Limesaft

Varm olien op i en gryde og svitz løget til klart. Kom rodfrugter, hvidløg, chile, ingefær og krydderier i gryden og svitz under omrøring i 1-2min – pas på at krydderierne og hvidløget ikke får for meget.

Hæld bouillon i og når suppen koger skrues der ned til lavt blus. Lad suppen simre i ca. 20min til grøntsagerne er møre.

Si grøntsagerne fra og kom op i en blender. Blend grøntsagerne meget kort sammen med kokosmælk og kom tilbage i gryden sammen med resten af suppen.

Suppen varmes igennem og smages til med lime, salt og peber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.