Sydindisk inspireret suppe m/Rodfrugter og kokosmælk

Snestormen raser over os og fygesneen lægger sig smukt omkring huset. Vinden rusker og brændeovnen luner godt… Med andre ord er det igen suppe vejr!

Kartoffelkokossuppe

2 Spsk Olie
1 Rødløg, hakket
½kg kartofler, skåret i små tern
1 Pastinak i små tern
4 gulerødder skåret i små tern
3 fed hvidløg, hakket
1 rød chili, fint hakket
4 cm ingefær, revet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1l grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Limesaft

Varm olien op i en gryde og svitz løget til klart. Kom rodfrugter, hvidløg, chile, ingefær og krydderier i gryden og svitz under omrøring i 1-2min – pas på at krydderierne og hvidløget ikke får for meget.

Hæld bouillon i og når suppen koger skrues der ned til lavt blus. Lad suppen simre i ca. 20min til grøntsagerne er møre.

Si grøntsagerne fra og kom op i en blender. Blend grøntsagerne meget kort sammen med kokosmælk og kom tilbage i gryden sammen med resten af suppen.

Suppen varmes igennem og smages til med lime, salt og peber.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.